De handen uit de mouwen steken in afgelegen scholen in Ladakh

Photo by Valerie Van de Peer

Wild About Earth is filantroop in hart en nieren. 
Misschien jij ook?

Verlang jij er ook naar om af en toe niet alleen financieel, maar ook eens actief te gaan bijdragen aan projecten die er nood aan hebben? En liefst iets kindvriendelijk, want als jouw kinderen meereizen en een handje kunnen helpen, leer je hen waarden die voor jou belangrijk zijn. En bij voorkeur is dat dan een kleinschalig project dat een zeer helder en effectief resultaat biedt aan de lokale uitdagingen. 

In april 2022 ontmoette ik de bezielster van de stichting 17000ft in Ladakh (noord-India) en toen ze me vertelde over de missie van de stichting, ging mijn hart smelten. Toen zij jaren geleden naar deze afgelegen gebieden reisde realiseerde ze zich dat er geen kwalitatief onderwijs beschikbaar was; dat er te weinig leerkrachten zijn en al helemaal geen lesmateriaal voorhanden. Ze richtte de stichting 17.000ft op, een non-profit organisatie die werkt aan de verbetering van kwaliteit van het onderwijs in afgelegen overheidsscholen in Ladakh en Sikkim. Als onderdeel van haar streven om bekendheid te genereren voor studenten uit afgelegen dorpen en ontwikkeling te stimuleren in genegeerde regio's, nodigt 17000ft vrijwilligers uit om deel te nemen aan hun vrijwilligerswerkprogramma's. Ze willen door de initiatieven ook leerkrachten aantrekken, zodat er meer bemanning ontstaat op de afgelegen scholen en de kinderen niet naar grote steden moeten reizen om naar school te gaan (waardoor ze op zeer jonge leeftijd soms voor maanden gescheiden zijn van hun ouders). Het is hartverscheurend een kind van 5 jaar te zien die zijn ouders slechts 3x per jaar ziet en steeds voor relatief korte periodes.

Photo by Prabhav Kashyap Godavarthy - Unsplash

Wild About Earth ontwikkelde samen met hen een programma op maat, waarbij je als gast scholen bezoekt en een handje gaat toesteken. In de voorbeeldreis is de uitvalsbasis de prachtige Nubravallei. Hier slaap je in The Kagyar hotel met een ruime privé kamer en badkamer, in alle comfort. Overdag trek je er gedurende 4 dagen, dagelijks op uit naar de afgelegen scholen om een handje toe te steken. Deze acties zijn afhankelijk van jouw persoonlijke interesses en vaardigheden en waar de nood het hoogst is. Deze scholen zijn zo afgelegen en moeilijk bereikbaar, dat de basis infrastructuur enorm beperkt is.

  • Zo is er altijd hulp nodig bij het bouwen van een speeltuin, klusjeswerken in de gebouwen (reparaties, installaties, schilderwerken, …). Meestal worden deze werken uitgevoerd tezamen met de oudere leerlingen, zodat ook zij kunnen bijleren.

  • En is er een ‘leesprogramma’, waarbij de vrijwilligers helpen in het wekken van interesse bij de kinderen voor boeken, de bib, lezen en leren of gaat het simpelweg over het aanleveren van boeken, zodat ze er tenminste toegang toe hebben.

De kinderen kunnen samen spelen en van elkaar leren. Deze enkele dagen zijn gegarandeerd enorm verruimend voor je kinderen, de lokale kinderen, de leerkrachten en jezelf. Dit zijn het soort ervaringen in een reis die betekenis geven aan reizen, herinneringen om nooit te vergeten en die een positieve impact leveren aan de bestemmingen die veel groter is dan je zou durven hopen. 

Photo by 17.000ft

Naast deze 4 daagse, kan je gaan trekken in de bergen, op bezoek bij de monniken in hun boeddhistische kloosters, een woestijntocht maken met kamelen (ja die met 2x bulten) en kijken naar een lokale polosport wedstrijd in Thiksey. 

Dit allemaal en een korte verkenning van Delhi vormen de voorbeeldreis van Wild About Earth. Die kan je gratis aanvragen ter inspiratie. 


Waarom Ladakh, India? 

Een adembenemende bergwoestijn op het dak van de wereld

  • Sereniteit en rust op het ritme van Boeddhisme. 

  • Door de grote hoogte, word je verplicht om trager te reizen.

  • De Himalaya is een spirituele bestemming

  • Waar kloosters dezelfde naam dragen als de dorpen en het landschap domineren.

  • De handen uit de mouwen steken om afgelegen scholen te bevoorraden.


Ideale reisperiode

Onze zomer (en het liefste in augustus, in juli is het grote vakantie in Ladakh en zijn er geen kinderen in de scholen).

Contacteer me hier voor een gratis kennismakingsgesprek en ontdek wat deze bestemming zo uniek maakt. 

Elk land kan op verschillende manieren bereisd worden. De prijs is afhankelijk van wat jij wil spenderen (dat is ‘op maat werken’ én mijn specialiteit). Vraag een kennismakingsgesprek aan en laat me weten wat jouw gewenste reisbudget is.

Vorige
Vorige

Winterreis naar Groenland en mee zorgen voor de honden

Volgende
Volgende

Lasso werpen bij de cowboys in Colombia